Christiania Regulators
Thursday 21st of October 2021
Christiania Regulators Online

Hva er westernskyting?

Westernskyting (Cowboy Action Shooting - CAS) er en form for praktisk skyting der det benyttes revolver, rifle og hagle av samme type som ble brukt i "det ville vesten",dvs i perioden ca 1830 til 1897. Skyteformen ble startet i USA i 1981, da en gruppe praktisk-skyttere fant ut at de kunne drive praktisk skyting innenfor rammene av USAs historie.

Selve skyteformen består av en stage eller en skyteoppgave der du skal beskyte et gitt antall blinker med riflen, haglen og revolveren på kortest tid. I tillegg til selve skyting blir det ofte lagt inn oppgaver som f.eks "...etter at du har skutt med hagla og satt den fra deg åpen, tar du med deg pengesekken til punkt B, der du beskyter revolvermål...".

Noe av det viktigste for oss som driver westernskyting er opplegget rundt selve skytingen. Skytterantrekket er selvsagt hentet fra "det ville vesten" og er enten mer eller mindre historisk riktig eller slik som vist i de klassiske westernfilmene. I tillegg kommer hatt og revolverbelter. Hver skytter har også et alias (kallenavn) som brukes på stevner og andre arrangementer. Eksempler på alias er John "Soldierboy" Hancock og James Hawkins.

Hawkins
James Hawkins legger røyk... - Blue Mountain Trail 2002

Hvordan blir jeg westernskytter?

De formelle kravene er grunnleggende skyteopplæring og et introduksjonskurs til westernskyting. Introduksjonskurset avholder vi ved behov. Informasjon om kurs finner du under "Kurs" på menyen til venstre.

Vil du vite mer om westernskyting eller vil du bli en av oss?

Ta kontakt med oppmann Westerngruppa på lightning [at] regulert [dot] net